Veebilehe vaatamiseks proovi teist veebilehitsejat.

Habitare 2024

18.09.2024, 16:32

Bonava sisearhitekt Grete Martha Laan käis inspiratsiooni kogumas Põhjamaade suurimalt mööbli-, disaini- ja sisustusmessilt Habitare ning jagab muljeid, mida kohapealt sai.

Habitare tänavuseks teemaks on “Layers” ehk kihid.  Kihtide all ei mõelda siinkohal materjale, vaid erinevaid inimesi, maitseid, stiile ja ajastuid.

Teema põhirõhk on ideel, et parimad interjöörid tekivad erinevate kihtide kombineerimisel.  Üksik retro tugitool või kummut, reisilt toodud kunst või julged värvid muudavad korteri omanäoliseks koduks.

Kui riietuses kehtib hetkel trend, et moes on kõik, mida inimene ise suudab välja kanda, siis kandub see edasi ka interjööri.

Peamised suunad – minimalistlik japandi-stiil kombineeritud kumera retrohõngulise mööbliga, millele lisavad hinge taaskasutatud ajastutruud üksikud mööbliesemed.

 


Kellel meil ei oleks kodus sarnast kappi olnud aga veidi heledamas läikivamas versioonis? Kui vanasti oli see kasutuses riidekapina, siis nüüd  on uus funktsioon kapile antud baaritoa/söögitoa kapina.


Jaapanipärast disaini leiab ka aksessuaarides.

Kui muidu valitsevad japandi-stiilis heledad ja soojad toonid, siis siin on ka üks näide, kus tume aga samas soe seinatoon toob minimalistliku mööbli eriti esile.

Tekstuurid

Puitribad on tulnud selleks, et jääda. Viimastel aastatel on aga lisandunud erinevad lainelised paneelid. Kui klassikaline tamme puitriba tumedal taustal võib teleriseinas mõjuda närviliselt ja hüpnotiseerivalt, siis ühevärviline laineline ja väiksema mustriga paneel annab ruumile mõnusa tekstuuri.

Sarnased lained jätkuvad ka mööblil ja viimistlusmaterjalidel.

 

 

Üldises pildis domineerivad ümarad vormid. Väga kandilist vormi peab tikutulega taga otsima.

 

Ümarad vormid valitsevad isegi abstraktses kunstis.

Huvitav tähelepanek messi kohta on ka see, et nutiseadmetele, VR lahendustele ei olnud üldse rõhku pandud. Üheski lavastatud ruumis ei domineerinud ekraan. Ruumipaigutus pigem salongilik ja suhtlemist soodustav.