Veebilehe vaatamiseks proovi teist veebilehitsejat.

Hõrgud soovitused grillimaterjali valikuks

Lõkkekuumus, sõbralik seltskond, liha särin grillrestil ja jutuajamised värskes õhus – valik lõbusatest tegevustest, mida suvel ette võtta. Elaval tulel valmistatud toit lõhnab paremini ja näeb ka isuäratavam välja. Leidke enda jaoks sobivad grilliretseptid, et rõõmustada oma koduseid ja kostitada sõpru.

Kõige maitsvamad grilltoidud on ühtlasi ka kõige lihtsamad. Edu pant seisneb kasutatavate toiduainete kvaliteedis. Vabas õhus korraldatava pikniku jaoks on vaja värskeid toiduaineid, minimaalselt maitseaineid, head grilli ja meeldivat seltskonda.

Veise steik

Ribeye, T-bone või filet mignon – võtke steigi jaoks see veiselihatükk, mis on teile kõige meelepärasem. Liha ei vaja keerukat marinaadi. Piisab, kui määrida seda mõlemalt poolt oliiviõliga, ning maitsestada soola ja pipraga 3-4 minutit enne küpsetamist. Tähtis on liha mitte üle küpsetada. Et saavutada küpsusaste medium rare piisab, kui küpsetada liha lahtisel tulel mõlemalt poolt 2-3 minutit. Lake steigil siis paar minutit „puhata“, et mahlad kogu lihas ühtlaselt jaotuksid.   

Burgerid tulel

Mitmekesistage oma puhkepäevast menüüd grillil valmistatud mahlaka burgeriga. Selle juures on kõige tähtsam värske lihakotlet, mis oleks soovitatav ise valmistada. Valmistage koostisosad aegsasti ette: tehke  sea- ja loomalihast hakkliha, vormige kotletid, peske ja kuivatage tomatid ja salatilehed, lõigake sibul rõngasteks ning ärge unustage burgerikukleid ja Cheddari juustu viilusid. Kui jõuate piknikukohta, jääb teil ainult küpsetada kotletid kahelt poolt, kuivatada grillil kuklid ning panna burgerid ettevalmistatud koostisosadest kokku. 

Lõhesteik

Mida rasvasem kala, seda paremini sobib see grillimiseks. Lõhel ja forellil on selles suhtes vähe konkurente. Seda enam, et õrn kala valmib väga kiiresti. Kõik mida vaja, on mõni lõhesteik, sool, pipar, oliiviõli ja sidrun marinaadi jaoks. Grillil küpsetatud lõhe on üks kõige maitsvamaid toite, mida saab värskes õhus valmistada. 

Köögiviljad grillil

Parim garneering liha ja kala juurde on grillil küpsetatud köögiviljad. Kõige maitsvamalt tulevad välja baklažaanid, kabatšokid, Bulgaaria paprika, sibul ja kartul. Lõigake köögiviljad suurteks tükkideks ja marineerige neid 20-30 minutit oliiviõli, palsamiäädika, küüslaugu ja oma meelismaitseainete segus. Pange tükid grillirestile ning küpsetage ümberringi, et tekiks isuäratav koorik.  

Ananass grillil

Grillil saab valmistada isegi magustoitu, näiteks ananassi. Grillirestil küpsetatud ananassi, millele on puistatud suhkru ja kaneeli segu, võib serveerida pärast toekat lõunasööki. See on suurepäraseks lõppnoodiks ning lihtne ja ühtaegu peen dessert.