Kõige maitsvamad grilltoidud on ühtlasi ka kõige lihtsamad. Edu pant seisneb kasutatavate toiduainete kvaliteedis. Vabas õhus korraldatava pikniku jaoks on vaja värskeid toiduaineid, minimaalselt maitseaineid, head grilli ja meeldivat seltskonda.
Veise steik
Ribeye, T-bone või filet mignon – võtke steigi jaoks see veiselihatükk, mis on teile kõige meelepärasem. Liha ei vaja keerukat marinaadi. Piisab, kui määrida seda mõlemalt poolt oliiviõliga, ning maitsestada soola ja pipraga 3-4 minutit enne küpsetamist. Tähtis on liha mitte üle küpsetada. Et saavutada küpsusaste medium rare piisab, kui küpsetada liha lahtisel tulel mõlemalt poolt 2-3 minutit. Lake steigil siis paar minutit „puhata“, et mahlad kogu lihas ühtlaselt jaotuksid.
Burgerid tulel
Mitmekesistage oma puhkepäevast menüüd grillil valmistatud mahlaka burgeriga. Selle juures on kõige tähtsam värske lihakotlet, mis oleks soovitatav ise valmistada. Valmistage koostisosad aegsasti ette: tehke sea- ja loomalihast hakkliha, vormige kotletid, peske ja kuivatage tomatid ja salatilehed, lõigake sibul rõngasteks ning ärge unustage burgerikukleid ja Cheddari juustu viilusid. Kui jõuate piknikukohta, jääb teil ainult küpsetada kotletid kahelt poolt, kuivatada grillil kuklid ning panna burgerid ettevalmistatud koostisosadest kokku.